Janny Kok - Muziekconsulent Primair Onderwijs

De workshops

Workshop

 In ontwikkeling:

"D'r wordt hier niet gezongen!!!"

Een workshop voor alle leraren die wel muziekles geven maar (wat) moeite hebben met zingen. Er zijn ontelbare andere mogelijkheden in de muziekles. Denk aan spreekteksten, spreekcanons, hoorspelen maken, werken met ritmes, het eigen slagwerk gebruiken, instrumenten uit de school gebruiken, eenvoudige manieren om geluiden te noteren etc. Een verrassende en enthousiasmerende workshop voor de hele school! De workshop wordt in het voorjaar georganiseerd voor individuele leraren. De exacte datum volgt nog. Het is in elk geval in Leeuwarden.

 

 

Enkele reacties die ik in de afgelopen workshops heb opgetekend:

"Dit zijn tenminste echte kleuterliedjes!" (na workshop liedjes voor groep 1,2,3 dd 24 mei 2018 én ook na de najaarsworkshop!)

"Ha, dit liedje gaan we morgen meteen doen!" (idem)

"We gaan de liedjes zeker gebruiken. Wat een leuke avond, zeg!" (na inspiratieworkshop 1 juni 2017)

"Hier in de workshop leer ik de liedjes veel sneller en beter dan dat ik dat zelf thuis kan"

"Dit is een hele praktische workshop waarmee je de volgende dag meteen mee uit de voeten kunt"

"Ik heb er echt zin in ermee aan de slag te gaan!"

Een directeur zei verheugd tegen me: "Er wordt weer gezongen in de school!"

In de workshops worden liedjes en lessuggesties dan ook op een ongedwongen manier met elkaar geoefend. U kunt er de volgende dag meteen mee aan de slag in uw klas. U ontdekt zelf ook (weer?) hoe fantastisch het is om samen muziek te maken.

Een workshop duurt ongeveer twee uur en kan individueel (schooloverstijgend) of op school gevolgd worden. Wilt u als team een workshop volgen dan kan deze bij u op school gegeven worden. Kosten: € 250, exclusief materiaal- en reiskosten.

Na afloop van de workshop ontvangen de deelnemers een certificaat.