Janny Kok - Muziekconsulent Primair Onderwijs

Projectkoor Leeuwarden

Projectkoor Leeuwarden

In april 2016 had het projectkoor veel succes met de uitvoeringen van de "Kleine Orgelmesse" van Joseph Haydn, de "Missa Solemnissima" van Marius Monnikendam en last but not least met de première van "Op 'e wjukslach fan 'e leafde", dat op verzoek van Janny Kok speciaal voor het koor werd gecomponeerd door Roele Kok, op gedichten van Tryntsje van der Veer. Het is dan ook niet voor niets dat dit werk is uitgegeven door Intrada. Elk Fries koor zou dit stuk moeten zingen!!!

 

 

 

Projectkoor Requiem Fauré

35 mensen  zongen mee in  het projectkoor Fauré! Vanaf september 2014 tot en met april 2015 studeerde het projectkoor o.l.v. Janny Kok o.a. het requiem in. De uitvoering was op zondag 19 april in het prachtige kerkje van Lekkum. Zowel 's middags als 's avonds was er een uitvoering. Beide keren was de kerk uitverkocht en beide keren was het publiek laaiend enthousiast.

Behalve het requiem werden ook de 'Cantique de Jean Racine' en de 'Pavane' ingestudeerd. Pytsje Sol heeft een Friese tekst gemaakt op de muziek van de pavane. De vrouwen zongen ook nog het prachtige 'Maria Mater Gratiae'. De soli werden door de jonge zangers Alina Rozeboom en Roele Kok gezongen. Zij voerden ook nog enkele solowerken van Fauré uit. Organiste was Hendrikje van den Berg, harpiste Annegreet Rouw uit Deventer. Ook fluitiste Dineke Zijlstra leverde een bijdrage: zij speelde mee bij de Pavane en voerde solo de Sicilienne van Fauré uit met als begeleider Sjoukje van der Velde.Een geweldig project!

 

Misa Criolla met projectkoor van PKN De Schakel te Leeuwarden

In februari en maart 2016 is een groep zangers van de protestantse gemeente De Schakel in Cammighaburen, Leeuwarden, bezig geweest drie delen van de Misa Criolla van Ariel Ramírez in te studeren. Afwisselende muziek, begeleid door gitaren, slagwerk, piano én met twee zangsolisten! De delen werden gezongen tijdens de diensten op Goede Vrijdag en op 1e Paasdag. Een prachtige belevenis!